Hogyan lehetsz szoftverfejlesztő a Precognoxnál? | Precognox

Hogyan lehetsz szoftverfejlesztő a Precognoxnál?

1. El kell készíteni egy felvételi próbafeladatot

A megoldásodról mindenképpen kapsz visszajelzést, és ha megfelelő minőségű, akkor meghívunk egy személyes találkozóra.

Konkrét Java fejlesztői gyakorlat nem szükséges a jelentkezéshez, de elvárás, hogy a felvételi próbafeladatra önállóan képes legyen felkészülni valaki.

A próba projekt során egy XML-t kell feldolgozni előbb simán parancssorosan, aztán a második részében az eredményt kell megjeleníteni egy webes felületen. A megoldás során elfogadott legegyszerűbb JSP technológia használata a webalkalmazás elkészítéséhez. A Precognox csapata ezekre a kihívásokra Java 7+ (spring-boot framework) backend-et és legtöbb esetben Angular 2+ frontend-et használ, vagy esetenként ReactJS-t, ha ezek is megvannak készségszerűen, akkor nyugodtan csináld ilyen technológiával.

Ha Frontend fejlesztőnek jelentkeznél hozzánk, akkor a teljes feladatot Angular 2+ vagy ReactJS technológiával oldhatod meg, így nem szükséges a Java ismeret. Java fejlesztői esetben Javas technológiákkal old meg az egész feladatot. Senior frontend fejlesztők számára külön feladatunk van, kérd ezt a kollégánktól.

Hogyha szeretnél egy kis segítséget kapni a felkészüléshez, akkor kérj hozzáférést a belső POLC tananyagunkhoz, hogy megismerkedhess a Java-springboot és Angular 2+ technológiákkal. Hozzáférést Faragó Zoltán kollégánktól kérhetsz a zfarago kukac precognox pont com e-mail címen.

Fejlesztőeszközként a NetBeans-t szoktuk használni, amely tartalmazza a JSP webalkalmazás futtatásához szükséges Tomcat webcontainer-t is. A TypeScript vagy JavaScript alapú frontend készítéséhez inkább WebStorm-ot használunk, javasoljuk ennek 30 napos próba verzióját.

A feladat angolul van leírva, és a megoldás sebessége és minősége a mérvadó a pontozáskor. A feladat elkészítése gyakorlattól függően 3-8 órát szokott igénybe venni, igy reggeli időpontot javasolunk a kezdésre.

Munkaidőben, a 82/222-193-as telefonszámon vagy e-mailben Tar Ágnes kolléganőnknek az atar precognox pont com címen jelezd, hogy a felvételi próbafeladatot szeretnéd elkészíteni. Ha hétvégén készítenéd el a feladatot, ezt is vele egyeztesd. Az elkészítési idő attól kezdve számít, amint elküldtük a feladatot számodra.

Ha úgy érzed a tudásod még nem elegendő, nyugodtan készülj fel, mert a jelentkezők elbírálása folyamatosan történik. Nem csak egy embert keresünk, hanem folyamatosan szeretnénk megtalálni a legtehetségesebb fejlesztőket.

A következő források jó segítséget adnak a felkészülésben:
1. Object Oriented Programming in Java (a teljes Java Object Oriented fejezet):
https://www.tutorialspoint.com/java/java_inheritance.htm
2. Java Tutorial: http://docs.oracle.com/javase/tutorial/
3. J2EE 7 tutorial: http://docs.oracle.com/javaee/7/tutorial/
4. Robert C. Martin: Clean Code: A Handbook of Agile Software Craftsmanship (“Tiszta kód” címmel magyarul is megjelent)
5. Haladóknak: Udemy Java Masterclass

A Coursera oldalán és más online oktató oldalakon is találhatsz hasznos anyagokat a felkészüléshez.

Ha felkészültnek érzed magad a feladat megoldására, bátran jelentkezz a megpályázott állásnak megfelelő oldalon.

2. Angol nyelvi teszt

A jelentkezés következő lépése, miután sikeresen megcsináltad a próbafeladatot, hogy felmérjük az angoltudásodat is, hiszen azt aktívan használni kell a munkád során. Ehhez jelenleg a Duolingo online tesztjét használjuk. A teszt 50 dolláros költségét kifizetjük azok számára, akik a próbafeladatot megcsinálták.

Ha már korábban (de max 1 éven belül) megcsináltad a tesztet, akkor elég, ha az eredmény linkjét küldöd át.